In memoriam Jan Donker

Vanaf het moment dat wij gingen functioneren als Comité voor de Viering van 4 en 5 mei in de Gemeente Heerlen, beseften wij dat we een goed contact nodig hadden met de Veteranen in onze Gemeente. Met die bedoeling ging Jan Donker – luchtmachtveteraan van Kosovo – vanaf de zomer van 2014 deel uitmaken van ons Comité.
Jan heeft zo meteen al een duidelijke rol gekregen bij de viering van de 70 jaar Bevrijding van Heerlen. Bij die viering – op 17 september – konden we immers niet zonder de veteranen.

Jan was als bestuurslid wie hij was. De nuchtere militair die hield van korte, directe stappen en een duidelijke aanpak. Maar ook een warm persoon, die met zijn aanwezigheid sfeer bracht in het gezelschap. Zoals bijvoorbeeld bleek op de Indische maaltijd waarvan wij genoten vooraf aan de lezing van Reggie Baaij. En Jan was een loyaal bestuurslid dat een door ons gezamenlijk gekozen benadering door dik en dun steunde en er was, als we hem nodig hadden.

Ook toen hem dat door zijn zwakke gezondheid steeds meer moeite kostte, probeerde hij onze vergaderingen te blijven bezoeken en aan onze activiteiten te blijven deelnemen. En daarbij probeerde hij steeds zoveel mogelijk optimisme uit te stralen.
Bij het afscheid van Jan Donker in het Crematorium Imstenrade, bleek hoe verrassend veelzijdig hij actief is geweest in de Heerlense gemeenschap. Maar hij was een veel te bescheiden man om daar zelf al te veel over te spreken.
We zullen Jan bij alles wat we verder willen ondernemen, heel erg missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.