22 november Onthulling ARC Plaquette en 18 december onthulling dankplaquette evacuatie Kerkrade aan oude Ambachtschool

Op vrijdag 22 november a.s. zal rond 14.30u een bijzondere herdenkingsplaquette worden onthuld bij het voormalige HEMA-gebouw. Deze plaquette markeert deze plek als belangrijk onderdeel van het Rest Center voor het Amerikaanse leger in de periode oktober 1944 tot augustus 1945.

Bijzondere gasten zijn Al Spoler uit Amerika en mevrouw Alice Michielsen- van Binsbergen. De heer Spoler is de zoon van mevrouw Patricia Park die in 1944-1945 in Heerlen de leiding had over het Rest Center in het voormalige HEMA-gebouw, nu in gebruik door woningcoöperatie Wonen-Zuid. Mw. Alice Michielsen was als vrijwilligster werkzaam voor dit Rest Center; zij is een van de laatste getuigen en haar verhaal heeft mede geleid tot dit initiatief van een plaquette.

Op woensdag 18 december zal rond 17.00u de bij de brand van 1996 verwoeste herdenkingsplaat van de gemeente Kerkrade in ere opnieuw worden aangeboden en onthuld. Deze plaquette werd op 8 oktober 1945 als dank voor de opvang van Kerkradenaren als gevolg van de evacuatie aangeboden aan de directie en het personeel van de toenmalige ambachtsschool, nu Obvion.
Samen met enkele getuigen van de evacuatie van Kerkrade zullen burgemeester Emile Roemer van Heerlen en burgemeester Petra van Dassen de ze onthulling voor hun rekening nemen.

Verdere info volgt later


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.