Terugblik 5 mei 2013

In samenwerking met partners van het 4-5 mei comité, droeg de gemeente bij aan het herdenkings- en feestprogramma met een bevrijdingsloop van drie en vijf kilometer, een onthaal van het bevrijdingsvuur en een korte ceremonie op het Pancratiusplein, op 5 mei 2013.

Bron: Anita Hondong | Aansteken Bevrijdingsvuur!

Bron: Anita Hondong | Aansteken Bevrijdingsvuur!

Het onthaal van de renners was gepland om 17.00 uur op het Pancratiusplein, waarna het officiële gedeelte begon. Burgemeester Paul Depla gaf een toespraak namens de gemeente en vervolgens droeg stadsdichter Amber Helena Reisig het bevrijdingsgedicht voor. Dit gedicht heeft ze speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Daarna stak de burgemeester het bevrijdingsvuur aan.

Bron: Anita Hondong | Stadsdichter Amber-Helena Reisig

Bron: Anita Hondong | Stadsdichter Amber-Helena Reisig

Rede Amber-Helena Reisig
Tijdens het Bevrijdingsfeest op 5 mei 2013 in Heerlen sprak Amber-Helena Reisig (Heerlen, 1992) een prachtige rede uit. Amber-Helena is schrijfster van poëzie en proza. Dit najaar verschijnt haar debuutroman bij Uitgeverij Prometheus.
Voor de tekst van de rede, klik hier


Foto’s serie 1
Fotografe: Anita Hondong  (wilt u een professionele afdruk van een of meerdere foto’s dan kun u contact opnemen met hondongphotography@gmail.com)


Foto’s serie 2
Fotografie: Nicole Alberts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.