Terugblik 5 mei 2014

Na een devote herdenkingsbijeenkomst op 4 mei, lag het accent van 5 mei, Bevrijdingsdag, op genieten van de vrijheid die we mogen beleven. Het bestuur van 4 en 5 mei Heerlen zocht daartoe de samenwerking met poppodium De Nieuwe Nor. Spreken we over dit poppodium dan is een muziekfestival een logisch gevolg. Muziek verbindt, ontspant, maar zet ook aan tot nadenken!

Daaraan voldeed het nieuwe Bevrijdingsfestival ruimschoots. Vanaf 14.00 uur tot 23.30 uur traden 15 bands achter elkaar op in een line up waar bij iedereen, van jong tot oud, aan zijn/haar trekken kon komen. Tussen de acts door werd het Bevrijdingsvuur binnen gebracht en uitten dichters hun gevoelens in prachtige proza. Het was een doorlopend programma dat, mede ondersteund door heerlijk lente weer, zorgde voor een gezellige drukte op het Pancratiusplein.
Het bestuur van 4 en 5 mei Heerlen hoopt van dit nieuwe Bevrijdingsfestival een traditie te kunnen maken waarbij nieuwe en bestaande talenten van Heerlen in de regio de hoofdrolspelers zullen zijn op het podium.

Daarbij zullen we invulling blijven geven aan het thema ‘Vrijheid’, opdat we nooit zullen vergeten!

We willen onze dank uitspreken aan Poppodium De Nieuwe Nor voor de uitstekende organisatie en hun deskundigheid. Ook een woord aan dank voor iedereen waar we mee hebben samengewerkt. Iedereen die heeft geholpen om dit event te organiseren, van gemeente tot horeca, van de artiesten/dichters tot het publiek.

Foto boven Nieuwe Nor
Foto’s fotoalbum René Bradwolff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.