Anne Frank tentoonstelling in Heerlen geopend

Op zaterdag 14 april is in de oude Rabobank de tentoonstelling geopend van Anne Frank. 
Wethouder Martin de Beer en Levien Rouw spraken mooie woorden over hoe het verhaal van Anne nog steeds en helaas zo actueel is. 
Dick Gebuys, voorzitter van Comité 4 en 5 mei Heerlen fungeerde als moderator en las enkele gedichten over Anne voor, uit eigen werk. 
 
Hieronder treft u zijn relaas over de opening aan. 
De tentoonstelling loopt nog tot en met 6 mei in de Oude Rabo bank aan de Promenade. De openingstijden zij iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 12.00 – 16.00 uur. 
Er zijn geen kosten aan verbonden. 
 

Beste lezer,

Wie was Anne Frank? Wie was ze toen zij opgroeide in haar geboorteplaats Frankfurt? Wie toen ze bij haar oma Rosa Holländer-Stern in Aken logeerde? Wie toen ze uiteindelijk op het Merwedeplein in Amsterdam terechtkwam, bij haar later vriendinnen Eva Goldberg, Sanne Ledermann, Hanneli Goslaren Jacqueline van Maarsen? Wie was ze op de lagere Montessorischool, of op het Joods Lyceum?
Toen kan zij nog in meer of mindere mater zichzelf zijn. Ze was op de vlucht, verhuisde meerdere keren, maar toen genoot ze nog en zekere vrijheid.
Tot ze zat opgesloten, ondergedoken in het Achterhuis. Tot de ruimte om zichzelf te zijn voor haar en alle andere bewoners tot in het minimale werd ingeperkt.
Vanaf zaterdag as. 14 april tot en met zondag 6 mei is er in het oude gebouw van de Rabobank in Heerlen (op de hoek van de Promenade en de Honingmannstraat in het centrum van Heerlen) een tentoonstelling onder auspiciën van de Anne Frank Stichting, onder de noemer ‘Laat me mezelf zijn’. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Gemeente Heerlen en het Comité voor de Viering van 4 en 5 mei in Heerlen.
Vanuit de persoon van Anne Frank beleven we haar oorlogservaringen en komen we ook door alle jaren heen die achter ons liggen heen sinds 1945, naar onze eigen tijd, waarin het nog steeds niet altijd even makkelijk is om jezelf te zijn en komen we tegelijk naar onszelf voor wie dat ook lang niet altijd zo eenvoudig valt.

We nodigen jullie om voor jezelf of met een groep belangstellenden, een klas leerlingen of wie dan ook meer, naar deze tentoonstelling te komen. De toegang is helemaal gratis.
De tentoonstelling is geopend op de volgende dagen:
woensdag van 12 tot 4 uur
donderdag van 12 tot 4 uur
vrijdag van 12 tot 4 uur
zondag van 12 tot 4 uur.
De tentoonstelling wordt dus geopend op 14 april in de aanwezigheid van onze burgemeester en de CoordinatorInternational Projects van de Anne Frank Stichting 
(van 2 tot 4 uur). De laatste dag van mogelijk bezoek is dus op zondag 6 mei. 

met hartelijke groet,
namens het Comité voor de Viering van 4 en 5 mei,
Dick Gebuys
Voorzitter 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.