Bevrijdingsoptocht (Liberation Walk)

In Heerlen werd gisteravond, de 17de september, exact 75 jaar nadat de Amerikanen Heerlen bevrijdden, de Liberation Walk gehouden om dit te herdenken. Een grote stoet wandelaars trok vanuit Welten, via het Bekkerveld, naar het Hesselleplein.

Op het Bekkerveld werden net als toen blikjes cola en de bekende koetjesrepen uitgereikt.
Een stoet die alsmaar meer mensen meetrok naar het Hesselleplein. De stoet werd voorafgegaan door authentieke legervoertuigen. Bij de aankomst werd de stoet onthaald door pipermuziek. Een bijzonder moment was de monoloog (auteur Sophie Vleugels: het verhaal van de Amerikaanse soldaat Robert John Morisson) van Lindsay Zwaan: gepast, respectvol en emotioneel. Daarna werd bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur door loco-burgemeester Peter van Zutphen, het Wilhelmus gezongen. De gratis koffie, thee, fris, vlaai en broodjes waren welkom na de tocht. . Met dank aan Bewonersraad Heerlen-Centrum, Wijkraad Aarveld/Bekkerveld en Buurtbelangen Lindeveld. Een fijne avond, prima sfeer en op juiste momenten ook best wel plechtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.