De 70 jaar bevrijding APP

Meteen het verhaal achter een oorlogsmonument opzoeken op uw IPhone wanneer u er langs loopt? Nederland heeft meer dan 3500 monumenten. Achter deze monumenten gaan verhalen schuil.Oorlogsmonumenten in Beeld ontsluit die verhalen aan een groot publiek. De app werkt op basis van GPS-locaties en toont de monumenten die het dichtst in de buurt van de gebruiker staan.

breed

De monumenten worden in een betekenisvolle context geplaatst door middel van historisch filmmateriaal, Polygoonjournaal, foto’s en originele getuigenverhalen. Het materiaal is afkomstig uit de collecties van Beeld en Geluid, het Nationaal Archief, EYE Film Instituut Nederland, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. De app volgt de route van de bevrijding van Nederland en wordt maandelijks aangevuld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.