Overzicht activiteiten 2020

25 maart 2020

Naar aanleiding van de extra maatregelen die door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, zoekt het Comité 4 en 5 mei Heerlen samen met de gemeente Heerlen naar een passende alternatieve invulling van de Dodenherdenking.

Voor het traditionele herdenkingsconcert staat nu als nieuwe datum voorlopig 17 september 2020 genoteerd.

Bij de Dodenherdenking kan geen publiek aanwezig zijn. In overleg met de gemeente wordt een passende invulling gezocht. Het Bevrijdingsfestival en de Bevrijdingstour op 5 mei kunnen in verband met de nieuwe maatregelen helaas geen doorgang vinden. Het Comité 4 en 5 mei Heerlen doet een beroep op betrokken de gemeente, sponsors en partners om te doen wat in hun vermogen ligt om de organisaties van de diverse activiteiten te blijven steunen op weg naar 4/5 mei 2021. Voor Heerlen bezien wij of er bijzondere activiteiten kunnen worden georganniseerd rond 16, 17 en 18 september a.s. Dit zijn historisch de data waarop Heerlen?Hoensbroek bevrijd werden.

Ook alle andere publieksactiviteiten die tot 1 juni 2020 gepland stonden in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid kunnen helaas geen doorgang vinden. Het Comité 4 en 5 mei Heerlen zoekt samen met maatschappelijke partners naar mogelijkheden om binnen de nu geldende stringente maatregelen tijdens de Dodenherdenking op 4 mei toch stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissies waar Nederland sindsdien bij betrokken is geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.