Overzicht activiteiten 2020

Voorlopig Programma
Zondag 5 april: bijzondere herdenking april/meistakingen (o.a. mijnwerkersstaking) ism Mijnmuseum en Bernardinuscollege

Zondag 5 april: (onder voorbehoud) Vrijheidsexpress 75 jaar bevrijding Limburg bezoekt Heerlen

Zondag 19 april Vrijheids-Express

Maandag 4 mei: 18.30u Gemeentehuis Heerlen Herdenkingsbijeenkomst met als gastspreekster Natascha van Weezel met aansluitend stille tocht naar de begraafplaats Akerstraat waar een korte plechtigheid met 2 minuten stilte en de kranslegging worden gehouden.

Maandag 4 mei: Herdenkingsconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen met medewerking van het Kerkraads symfonie Orkest (KSO). Kaarten zijn verkrijgbaar bij Parkstad Limburg Theater.

De uitvoering van het Herdenkingsconcert 2020 is in handen van het Kerkraads Symfonie Orkest met bijdragen van sopraan Kelly God en de jonge getalenteerde pianiste Yingshan Hu. Op het programma staan werken van Prokofiev, Beethoven en Mahlers Kindertotenlieder. Scholieren van middelbare scholen uit de regio lezen teksten voor. Dirigent: Manon Meijs;
Piano: Yingshan Hu; Sopraan: Kelly God. Programma:

Prokofiev: Pianosonate nr. 7 deel 3 (Stalingrad)
Beethoven: Pianoconcert nr. 4
Mahler: Kindertotenlieder

Dinsdag 5 mei: Bevrijdingsfestival Pancratiusplein vanaf 13.30u tot 22.00u. Om 17.15u wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. Voorafgaand aan de ontsteking van het bevrijdingsvuur zullen diverse muziekgezelschappen, verenigingen, oude legervoertuigen en inwoners van Heerlen in optocht, vanaf het Bekkerveld naar het Pancratiusplein, het bevrijdingsvuur, dat door AVON is opgehaald in Wageningen, begeleiden naar het Pancratiusplein. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze korte tocht. Start tocht: 16:00u.

Nadere berichten volgen.