Plaquette t.b.v. de Weltense slachtoffers van WO II

Op 18 oktober 2014 werd aan de St. Martinuskerk te Welten een plaquette onthuld t.b.v. de Weltense slachtoffers van WO II. Het bestuur van Stichting 4 en 5 mei Heerlen was vertegenwoordigd bij deze plechtige en mooie bijeenkomst. Bij de hoofdingang van de kerk van Welten vond de onthulling en inzegening plaats van een plaquette met daarop de namen van Weltense slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog (Dr. van Berckel, Jozef Luja en Leo Vinken) en de ‘politionele acties’ in voormalig Nederlands-Indië (Harrie Simons en Hub Weerts).

IMG_0645

Oud-mariniers en militairen van het 42ste Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers vormden de erewacht. Kapelaan Blom zegende de plaquette in.

Eén reactie op “Plaquette t.b.v. de Weltense slachtoffers van WO II”

  1. Jan Otten schreef:

    Ik heb tussen de vijftiger en zeventiger jaren tegenover de Hlg. Martinuskerk gewoond en mijn eerste, sterk bewuste confrontatie met de Tweede Wereldoorlog vond plaats op het kerkhof van deze kerk. Het moet rond 1958 zijn geweest. Spelende met vriendjes op deze dodenakker stonden wij plots voor een graf waarvan een vriendje – ik meen dat het Jo Langen van de Doom was – vertelde dat daar zijn neefje lag. Dit neefje vond een verdwaalde granaat en had er mee gespeeld.
    Dat moment ben ik nooit meer vergeten.

    Jan Otten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.