Terugblik 5 mei 2018

Bevrijdingsfestival en welkom runners met vredesvuur op 5 mei

Met 18 lopers legden de atleten van AVON de 168 kilometer van Hotel De Wereld in Wageningen tot het Raadhuis in Heerlen af om het bevrijdingsvuur naar Heerlen te brengen. Onder hen de veteraan Edy van 82 en de uit Syrië gevluchte Kasem. Het comité 4 en 5 mei Heerlen, het gemeente bestuur en de burgers van Heerlen begroetten hen in het gezelschap van drie veteranen-militairen.

Op het podium van het Bevrijdingsfestival werden ze ontvangen door een enthousiast publiek en hield wethouder Jordy Clemens een gloedvol betoog over hun tocht en over de waarde van bevrijding, van vrijheid ook voor ons nu nog. Een paar mooie momenten op Bevrijdingsdag.

Het Bevrijdingsfestival dat ook dit jaar door de Nieuwe Nor en het Comité 4 en 5 mei Heerlen georganiseerd is, werd goed bezocht. De terrassen zaten vol met mensen uit alle leeftijdscategorieën. Het mooie zonnige weer leverde een prachtige bijdrage. We kijken dan ook terug op een mooi feest met een perfecte sfeer.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.