Vrijdag 11 november 2022 om 10.00u Begraafplaats Akerstraat

Herdenking gesneuveld lid bommenwerperbemanning

Aanstaande vrijdag, 11 november om 10 uur, vindt op het kerkhof aan de Akerstraat in Heerlen een korte herdenking plaats bij het graf van een Engelse militair. Deze militair maakte deel uit van de bemanning van een in 1943 omgekomen lid van een Britse bommenwerperbemanning. De herdenking wordt georganiseerd door het Comité 4 en 5 Heerlen.

Het graf is de laatste rustplaats van een van de zeven bemanningsleden van een Stirlingbommen-werper die in de nacht van 14 mei 1943 boven Heerlen werd onderschept door een Duitse jager. Het toestel is daaropvolgend brandend neergestort op de Schelsberg. Van de zeven bemanningsleden kwamen er vier om het leven. De anderen werden krijgsgevangen gemaakt. De stoffelijke resten van één persoon konden worden geborgen. Tot op heden is het niet duidelijk wie van de slachtoffers in Heerlen begraven ligt.
De tekst op het graf luidt dan ook ‘an airman of the 1939-1945 war, a sergeant’. De herdenking valt samen met ‘Remembrance day’, de dag waarop het Brits Gemenebest zijn oorlogsslachtoffers herdenkt.

Mensen die interesse hebben om de herdenking bij te wonen, zijn van harte welkom.  

Voor meer informatie kunt u bellen met Peter Pauwels, 06 39792585, lid Comité 4 en 5 mei Heerlen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.