Terugblik 4 en 5 mei 2019

Ook dit jaar hebben we in Heerlen samen herdacht op 4 mei. Na een respectvolle en ingetogen bijeenkomst in het Stadhuis trok de stoet naar de Gedachteniskapel aan de Akerstraat voor de kransleggingen, gedichten en muziek. Burgemeester Roemer sprak in zijn korte overwegingen over de ‘grote waarde’ die wij vandaag hebben om voor bijna alles in vrijheid te mogen kiezen. Het besef van die vrijheid moet voor ons de weg zijn naar de toekomst: respect voor allen.
Aansluitend was er in de Protestantse Kerk aan het Tempsplein een sobere en indrukwekkende bijeenkomst met voordrachten van Dick Gebuijs uit zijn bundel ‘Kampen des doods”. Het geheel werd muzikaal stijlvol omlijst door Ivo Rosbeek en Roger Moreno.

Op 5 mei vierden we de vrijheid op het Pancratiusplein met uitstekende en rijk gevarieerde optredens van o.a. verschillende Big Bands, Fluit- en Tamboerkorps Marijke uit de regio. Lex Nelissen presenteerde dit Bevrijdingsfestival 2019.

Traditiegetrouw ontvingen we de lopers van atletiekvereniging AVON, onder muzikale begeleiding van de Coriovallum Pipe Band om samen met burgemeester Roemer het bevrijdingsvuur te ontsteken.

De foto’s zijn gemaakt door Frans Laeven.

Tags: , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.