Terugblik bevrijdingsdag 5 mei 2016

Bevrijdingsfestival 2016

De weergoden waren ons goed gezin. Zowel 4 maar zeker ook 5 mei waren zonnige dagen. Het feit dat 5 mei 2016 samenviel met Hemelvaartsdag, maakte het extra gezellig druk in de stad. Iedereen had er dan ook enorm veel zin in.

Ook dit jaar zocht het Comité 4 en 5 mei Heerlen bij het organiseren van het alweer 3e bevrijdingsfestival, de samenwerking met De Nieuwe Nor, vanwege hun grote netwerk en expertise.
Het festival is duidelijk in ontwikkeling en was dan ook weer iets groter dan in 2015.

Vele (aankomende) artiesten en talenten passeerden de revue op de 2 podia op het Pancratiusplein. De terrassen stroomden snel vol.

Zo traden o.a. op Lotta Walda & Band, Broccoli Jelly, Statesmen, Broken Arrow, The Key Session, Echo Movis, OLIVER en Orange Skyline.
Stadsdichters Michelle Bracke sprak een prachtig gedicht uit dat zij geheel in het thema: ‘De vrijheid omarmd” had geschreven en ook het binnenhalen van het Bevrijdingsvuur mocht niet ontbreken.
Natuurlijk werd er stol gestaan bij de gedachte achter 5 mei.

Wij dank op deze plek, Poppodium De Nieuwe Nor voor hun prettige samenwerking en tevens alle betrokkenen waarmee we deze dag mogelijk hebben kunnen maken. Niet in de laatste plaats de gemeente Heerlen.

Een sfeerimpressie

Bevrijdingsfestival_15april2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk is uw reactie niet direct zichtbaar onder het betreffende artikel. Uw reactie staat dan in de wacht. De redactie zal uw reactie zo snel mogelijk beoordelen voor goedkeuring.